LARIAN PERTAMA 2018

#BalingBelakang

Macam tak percaya rupanya-rupanya lebih 10 acara larian aku dah join tahun 2017, bermula dengan 5km sampai 12Km aku masuk, Mula-mula tu memang laa tak biasa sangat tapi lama kelamaan jadi macam satu kemestian untuk masuk program ni sebulan sekali. Ye laa aku berlari pon bukan sebab nak bersaing dengan mana-mana orang cuma bersaing untuk kesihatan dan juga memuaskan nafsu sendiri hahahahah. Ni aku recap sikit acara run 2017 yang aku masuk:

January : Malam Tahun Baru – E-Curve Fun Run – 5km, Shine Resolution Run 5km

February : Melaka Balloon Run, 5Km

March : Alor Star Half Marathon, 5km

April : Chow Kit Run, 6km

May : Standard Charted, 5Km

June: Puasa Uolssss

July : The Running Diva, 10km

August : IJM SEREMBAN RUN, 10km

Sept : Sg Petani Half MArathon, 12km

Okt : HSN2017, 10km

Nov : Peach Run : Batal ,10km

Dec: Jakel Run, 10km

IMG_2929

 

TWINCITY MARATHON 2018

Agak payah juga nak decide RUN mana aku nak join sempen atahun baru ini, hurm tapi bila tengok tengok route yang sedia ada aku macam berkenan dekat route jalan ni dekat area cyberjaya, memang tak pernah sampai pon sana tulaa rasa nak menCUBAkan diri untuk amek RUN ni. Untuk permulaan tahun ni aku terus amek 12km punya kategori ahhahaha alang alang nak mencabarkan diri.

IMG_2857

Event pagi itu peserta 12km akan dilepaskan jam 6.30 pagi, so ni kiranya first time jugak la aku berlari kat sekitar cyberjaya ni hahahaha. Laluan kali ini tak begitu sukar memamng tak dela daki bukit bagai semua jalan ok bagio aku so memamng yang kaki lari laju mmg akan cepat habis laa. Banyak juga Water Stop kat larian ni dan paling menarik  hahaha tetibe ade aiskrim pop dorang bagi hahahaha weii tetibe teringat momen budak budak hahahaha. Tapi tulaa sebab dah ramai and very limited memang tak dapat laa asikrim tu.

IMG_2861

Aku sampai di garis penamat lebih kurang jam 8.15 hahaha result die nanti aku kongsikan ahhaahah. Habis la basah lenjun semua segalanya yang aku pakai ni. Nasib baik Dashing punya semburan Deodorant and minyak wangi membantu aku berasa selesa walaupun dalam keadaan berpeluh.

CD5C7BE8-F99C-4E5C-A7CE-D75ED0D7FEA6
DASHING NYATA MEMBERI KESELESAAN

Sampai Sampai je ambil medal dan barang-barang yang lain terus aku tengok ade satu khemah ni tengah pulun orang duk beratur. Perghh rupanya dorang beratur nak ambil bihun goreng. Weii panas panas wei bihun die. Memang terbaikk. Dah penat berlari ko makan bihun goreng pulak . Hahahah 2 kali tambah okai.. LAPAR .

IMG_2874
Terliur Tak Tengok 
IMG_2875
Terserempak Gadis Bumi Kenyalang

Aku rasa untuk event larian ni memang terbaik laa sebab apa sebab very organise, cuma bila dapat goodies beg tu alaaaa hahahha kesiann then tempat parking tu hanya tuhan yang tahu hahahhaha but ok je untuk aku. So kalau korang kat sana tu yang bawak kereta ke mana mana event larian aku galakan car pool laa ek atau naik je public transport kalau ade. Senang. HAhahah Lepas berlari ke mana pula kita ? tunggu okai.

Kata Pujangga hari ini : Jangan pernah mengalah sebab apa? Selagi kau berusaha untuk habiskan selagi tu laa kau akan kuat untuk sampai ke garisan penamat..

#Kitasamasamakongsi

Advertisements

12 KM – PUAS ATAU TIDAK?

SP HALF MATARATHON

Akhirnya Program yang sepatutnya berlangsung 16 September yang lalu berjaya di laksanakan pada Sabtu yang lepas. SP Half Marathon berlangsung dengan penuh jayanya. Aku macam biasa ambil kategori 12 km, kiranya ini first time ambil kalau tidak 10 km sahaja tapi waktu pendaftaran memang tak de 10km dalam list tersebut so aku terus tawakal aja lahhhh. hehehhee

IMG_5673

Nasib pada hari larian yang berlangsung pada Hari Sabtu tu hari Jumaat sebelumnya public Holiday so aku ambil keputusan nak naik bas je dari Kuala Lumpur ke Kedah.  Yela pelan asal dah beli tiket flight tapi melancong tempt lain (kilk sini). Heheh so satu malam sahaja di Kedah. Sehari sebelum larian dapatlah tengok sendiri race kit yang diambil. Heheheh.

IMG_5711[1]

 

Acara sepatutnya bermula pada 630 pagi bagi Kategori 12km dan 6.10 pagi bagi kategori 21km namun akibat datang lambat jam 645 pagi baru aku dan teman start berlari hahahahahah bayangkan laa macam mana kelam kabut nya kami berlari. Lebih kurang 1km baru la nampak kelibat orang yang berlari tadi.

Untuk route larian kali ini agak biasa ja tapi memang best. Hahahah yelaa 3 tahun ko belajar kat Sungai Petani tu ade jalan jalan yang tak pernah kau lalu pun bahahahahah. Pelik juga aku sebenarnya ni jalan mana ni tembus kat mana, Namun suasana 3 tahun dulu masih segar dalam ingatanku .. Oh rindunya Sg Petani.

IMG_5679

Ok lebih kurang 1 Jam lebih jugak berlari akhrinya aku sampai ke garisan penamat. bahahahah baju jangan  cerita la lenjun mandi peluh. Sampai je sana terus cari kawan kawan yang dah samai terlebih dahulu dan terus ambil gambar.

IMG_5688

Oh untuk event kali ini puas ke. Puas sangat tapi tulaa macam tak meiah sangat event kali ini berbanding larian sebelumnya ye laa mungkin pelan asal yang dirancang tergendala sebab ade perkara yang tidak dapat dielakan. So mungkin sebab itulah tak meriah sangat.

Okai! update pada hari ini 28/9 adalah result dari larian hari tersebut bahahahaha macam tak percaya je uolss hahahaha tapi kira ok lah kan beginner macam aku ni. =)

Untitled

21768188_10209827826120461_6457287830316897897_n
Sumber : http://bit.ly/2xzPNTU

Lebih kurang setengah ambil gambar semua kami terus balik dan bersarapan di Kulim. Maaf tak sempat nal ambil gamabr sebab lapar sangat bahahahah. Then waktu dalam perjalanan balik aku ade cakap ngan kawan aku nak masak Kue Teow Goreng untuk lunch nanti so singgah kedai beli la barang-barang nak masak kue teow. Maka terjadilah Kue Teow Goreng ini. Nah Resipi :

2 Paket Kue Teow (Leraikan)

5-6 Biji Bawang Merah Kecil

3 Biji bawang putih

5 Biji Cili Padi 

*di tumbuk kesemuanya

6 Sudu Besar Cili Boh 

Fish Ball/Fish Cake

2 Sudu besar Sos Tiram 

3 sudu Besar Kicap 

Sayur Sawi & Taugeh 

2 Biji Telur * Masukan bila kue Teow Dah Di gaul dengan bahan cili tadi
IMG_5694

#KitaSamaSamaKongsi