THE GREAT JAKEL RUN 2017

Banyak keHAMPAan dalam Penganjuran kali ini.

Alhamdulillah berakhir sudah edisi larian untuk tahun ini. Nak tahu larian yang kita sertai sepanjang tahun ni, kena la tunggu untuk post seterusnya. Ahad 10hb yang lalu aku berkesempatan join acara tahunan gedung pakaian terkenal di ibukota, Jakel hehehe so firstly aku nak kongsikan la hahahah walaupun tak seberapa result larian aku untuk bulan ini.. Hahahahah

IMG_0693
Result Larian 

Okai biarlah orang nak cakap yang pasti aku mampu habiskan larian aku dengan baik sekali. 10 Km kau mampu ke hahahahah. Macam biasa kalau sebelum RUN kita akan dibekalkan dengan KIT LARIAN, untuk larian kali ini merchandise memang banyak dan sangat berbaloi dengan amount yang yang di laburkan itu. Tapi sayang tak de pulak kupon kupon diskaun yang ade ingat kan ade la dapat kupon beli-belah Jakel ke apa ke langsung tak de =). Hampa yang pertama

IMG_0580
Running Kit

Acara yang berlangsung jam 7 Pagi itu di hadiri beribu orang dari segala pelusuk tempat golongan selebriti juga hadir memeriahkan acara, antara kelibat yang aku nampak sebelum berlari Fara Fauzana, Dato Sri Siti Nurhaliza dan Dee Jangan Ketawa tapi  tak sempat nak ambil gambar yelaa dalam  flyer atau promo tak diberitahu perlepasan 10km jam berapa tup tup masa aku sampai ade komitee tersebut cakap 10km dah dilepaskan, terpaksa laa aku berlari terus  waa sedeh. So penganjur make sure la letak dekat mana-mana info tentang waktu pelepasan ini just setakat tulis jam 7pagi. Hampa yang ke-2. 

Kemudian becerita pasal laluan kali ini, aku ingat yang HSN2017 dengan standard charted je yang susah perghhh yang ini pun tak kurang hebatnya. Kejam kejam dan kejamm hahahahaha. Selepas masa di atas aku sampai di garisan penamat yang jadi tak syiok nya finishing arch tu untuk 5km dan 10 km lain lain hahahahaha wei lawak wei kenapa tak skeali kan je kene pulak belok sikit baru sampai 10km. Then lepas tu tak tahu  mana kaunter medal, mana kaunter minuman, dan pisang yang diberi semua hijau hijau hijau kelat lagi. Yang paling sedih kene berebut nak dapatkan topi. Kenapa tak bagi ja masa bagi run kit hari tu dah semua orang macam bergusti nak dapatkan topi tersebut. Hampa Ke-3.

 

IMG_0660
Tak de Mood nak ambil gambar dengan Medal Ramai!!
IMG_0671
Selfie Sedas

Mungkin penganjur kene alert la next time pasal benda-benda kecil ni. Walaupun kecil pasti ramai yang mengungkit nanti. Tapi sekalung tahniah kepada Jakel kerana hasil 100% penyertaan ini disumbangkan kepada Tabung Rohingnya . So semua perserta terlibat sevcara tak langsung menyumbang kepada tabung tersebut. Tahniah. Okai nanti kita kongsi untuk cerita Larian seterusnya..

#KitaSamaSamaKongsi

Advertisements

KISAH 10KM SETERUSNYA- IJMHALFMARATHON2017

IMG_3638
T-Shirt Rasmi & BIB Rasmi

Hanya berbekalkan 3 kali training je dan jarak antara larian lepas ROCK STAR RUN (Klik Sini) hanya 2 minggu sahaja aku pasrah ja kalau aku kecundang di tengah jalan untuk larian 10KM kali kedua yang aku buat ni. Tapi berbekalkan semangat yang jitu ALHAMDULILLAH aku berjaya melakukannya and yang paling penting aku tak berhenti untuk berjalan melenggang dan seangkatanya dengan malahan aku berjaya mengatasi rekod aku yang terdahulu. AMIN!

IMG_3660
Gambar Di Ambil oleh Bossku

Hahaha cerita epik pagi tu, sepatutnya aku berlari bertiga namun atas sebab tertentu rakan sekerja tak dapat join so aku berseorangan la tapi mujur ade teman dalam group ROAD RUNNER yang join jugak run pagi tu so aku bergerak dengan die je la. Bagi aku trail yang ni agak mencabar sikit daripada rockstar run tapi memang awsome la!

IMG_3650
ZIM – Ahli Road Runner

So layan la gambar gambar ni ya. Oh kepada yang baca ni jom la join aktiviti sihat ni takpe kalau tak mampu 10km amek ja yang 5km, kalau tak mampu berlari, jogging atau berjalan ja okai..

IMG_3662
Abang Basah Handphone Basah
IMG_3667
Sijil Dan Medal 

Next run insyallah ade masa lagi 1 Bulan untuk training heheh aku akan menyertai SP ( SUNGAI PETANI) HALF MARATHON so nantikan update seterusnya.

IMG_3673
Run Together Bond Stronger

#KitaSamaSamaKongsi

ROCKSTAR RUN – BERLARI BAK SUPERSTAR

Kemain tajuk entry ko kali ni kan, hahahahaha persis JUARA LAGU. Bahhahaah kali ini abang nak kongsikan cerita dan susur galur perjalanan program larian yang baru sahaja abang sertai selepas HARI RAYA AIDILFITRI yang nescaya menternak lemak dengan jayanya. Selepas episod larian STANDARD CHARTED (klik Sini) bulan Mei yang lalu larian abang terhenti dik bulan puasa dan syawal yang menjelma.

Untuk makluman juga abang mencuba untuk beraksi buat pertama kalinya bagi kategori 10KM pula. Perghhhhh macam tak caya kan. Walaupun training die yang yang ado ja tapi alhamdulilah abang berjaya melaksanakan nya. Nah pose abang sejurus tamat acara.

IMG_3037

Semua peserta dah start berkumpul di depan PLAZA SHAH ALAM SEK 9 kira-kira jam 6 pagi kerana flagg off  dijangka pada 6.30 pagi. Sesi warm up dijayakan oleh trainer zumba yang berpengalaman yelah kene la warm up dulu kang tak pasal terseliuh sana sini pulak. Menurut penganjur THE RUNNING DIVA MALAYSIA kira-kira 3700 terlibat bagi larian ini wowwwwww.

IMG_3030

Bila dah dilepaskan abang pon berlari orang kata 5km pertama sangat penting untuk mendapatkan pace yang betul supaya ko takkan terpancit nanti alhamdulilah 5km tanpa berhenti abang berjaya lakukan. Lepas 5km tu ade la abang berlari-lari anak dan bermanja-manja dengan orang-orang sekeliling.

IMG_3035

Route kali ini agak ok laa dari Bukit tunku CHOW KIT RUN (klik Sini) tempoh hari naik pitam abang mendaki. Dan tak pernah tahu pulak selok belok sek 6 ni sampai ke bukit bandaraya sampai ke setia alam perghhhhh. Jauh jugak abang berlari ye hahahahaha. Ok layan je lah gambar abang ni ha. Oh lepas ja event kami pi brekafast dulu then singgah ke Dataran Kemerdekaan untuk ambil gambar POST – RUNNING.

IMG_3070

IMG_3059

IMG_3068

Next event – IJM SEREMBAN RUN jumpa nanti tegur tegur la.

 

#KitaSamaSamaKongsi