HANDS- HARIAN METRO

Alhamdullilah gambar program HANDS untuk sesi #ShoppingRaya terpampang di surat khabar Harian Metro semalam. Terima kasih kepada semua yang menjayakan program #HandsShoppingRaya

SCAN_20170615_093631939.

Advertisements

RAMADAN – REZEKI YANG MEMERLUKAN

Alhamdulillah.. Bulan Ramadan ini ramai yang kedepan untuk menghulurkan sumbangan, tak kira memalui wang ringgit mahupun dari segi bantuan barangan. Aku pun sedang sibuk dengan persiapan untuk Program #ShoppingRaya anjuran HANDS . So aku dan team yang lain pun masing-masing busy.

Dalam pada itu aku sempat mengagihkan sumbangan BERAS JASMINE ni pada penerima rumah-rumah kebajikan sekitar Seremban. Alhamdulilah kerjasam dengan pihak Jasmine ini bermula daripada tahun lepas bila mana company yang aku kerja ni nak buat program BUBUR LAMBUK yaa kami masak sendiri. hahahahahah. Memang letih tapi memang berbaloi dan satu pengalaman yang baru buat kami.

Pada tahun ini aku ada usulkan nak cari lagi tajaan daripada JASMINE ini melalui seorang kenalan ini. Bila aku cakap dan tunjukan proposal yang aku buat terus die kaata ok.Alhamdulilah rezeki anak anak asnaf ini dapat bantuan. Setiap rumah asnaf ini dapat 50Kg beras.

IMG_9639
Sumbangan Kepada Adik Adik Darul Aminan
IMG_9638
Sumbangan Pada Pak Man Al Khair
IMG_9636
Sumbangan Kepada Rumah Sinar Harapan
IMG_9635
Rumah Anak- Anakku Sayang

Pada Jumaat lepas aku dan officemate aku di sini, mula mengagihkan beras berkenaan kepada semua penerima bantuan. So kami telah menyampaikan amanat tuan berkenaan untuk menghulurkan bantuan tersebut kepada penerimanya. Melalui HANDS jugak aku harap HANDS boleh jadi medium perhubungan antara orang ramai atau syarikat korporat untuk bai bantuan kepada yang memerlukan. Aku harap juga ramai yang akan tampil ke depan untuk membantu golongan-golongan ini. Mungkin bukan sahaja dari segi wang ringgit, pendidikan, motivasi dan cara hidup juga boleh di sumbangkan bagi pembangunan insan anak anak ini.

Pada yang memberi sumbangan ini, aku hanya dapat berdoa supaya insan insan ini terus dimurahkan rezeki yang berpanjangan. Amin.

#KitaSamaSamaKongsi

HANDS- KURANGKAN BAJET BAZAAR, TAMBAHKAN BAJET SEDEKAH.

Alhamdulillah dah 8 hari kita berbuka. So far bagaimana puasa anda anda semua? hahaha tanya orang pulak diri sendiri pun ahhahaha. Alhamdulilah setakat ni puasa penuh la. Haaaa so far dah berapa banyak duit di belanjakan di Bazaar Ramadan atau PARAM (Pasar Ramadan). Aku so far setakat ni baru sekali ja pergi Bazzar itupun sebab nak mengisi masa ja, yelah balik jam 5 Petang lepas jarak antara rumah dan tempat kerja hanya 10-15 minit sahaja mau tak melepek duk umah so pergi la bersiar-siar cuci mata tak pun aku jogging.

Ok berbalik pada tajuk entri kat atas, semua sudah sedia maklum HANDS (Helping Anyone In Needs) NGO yang aku sertai bersama adik-adik junior di UITM Kedah dulu sedang bertungkus lumus mencari sumbangan dana untuk program kami yang akan berlangsung pada 10 Jun ini. Program #ShoppingRaya ni kami akan bawak anak anak asnaf di Yayasan Chowkit untuk membeli-belah Baju dan kelengkapan raya di sekitar Jalan Chow Kit. Program ni actually dah 2 tahun kami buat dan tahun ni kami buat lagi sebab memang best. Dah nak dekat waktu program ni semakin rancak la kami ni mencari dana-dana yang boleh kami gunakan wang tersebut untuk membeli-belah bersama adik adik tersebut.

IMG_9604

DAPAT SOKONGAN.

Alhamdulillah aku nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang menyokong program antaranya kenalan rapat di tempat-tempat kerja terdahulu, rakan-rakan artis, rakan-rakan blogger yang menghebahkan poster di IG mereka tak kurang juga yang tampil membuat sumbangan serta tajaan.

IMG_9682

Antaranya: (Update sehingga 3 Jun)

  1. Blogger:
    1. Ben Ashaari 
    2. Kelab Blogger Ben Ashaari 
  2. Rakan Artis:
    1. Amy Mastura
    2. Farawahida
    3. Da’i Wan
    4. Bella Yunus
    5. Naim Hashim – Penyampai Suria Fm
  3. Kenalan
    1. Azlia Idha
    2. Puan Mawarni
    3. Mummy
    4. Razid Ahmad

Terima kasih banyak-banyak kepada kalian atas pertolongan ini. Hanya allah sahaja dapat memberikan ganjaran kepada anda semua Insyallah.

Kami masih mencari lagi sumbangan yang berterusan untuk kami adakan program program seumpama ini dan juga program akedemik yang lain dalam membantu komuniti setempat terutamanya kanak kanak yang nyata memerlukan pendidikan untuk perkembangan sosial demi masa depan.

IMG_9090

Sumbangan boleh terus di salurkan ke Akaun – Persatuan Hands – Helping (564342617404) Akaun Maybank. ‘…KURANGKAN BAJET BAZAAR, TAMBAHKAN BAJET SEDEKAH…”

#KitaSamaSamaKongsi