Program Ziarah Ramadan

Selepas sibuk dengan aktiviti Hands untuk program #ShoppingRaya aku sibuk pulak dengan program CSR untuk company sendiri. Program CSR ini memang kami jayakan setiap kali tibanya musim perayaan macam Tahun Baru Cina, Hari Raya dan Deepavali. Alhamdulillah semalam satu lagi misi tanggungjawab sosial korporat berjaya di laksanakan. Program Ziarah Ramadan ini selain mengedarkan bubur lambuk di kawasan komuniti sekitar Seremban, kami juga memberikan sedikit bantuan kepada Rumah-rumah kebajikan yang terpilih.

IMG_0248.JPG

Semalam lebih kurang 1600 bekas bubur lambuk berjaya di edarkan  dan alhamdulillah selesai mengedarkan barulah hujan turun. Rahmat dari tuhan. Aktiviti edara bermula selepas jam 2 petang apabila skuad kenderaan yang bertugas dilepaskan. 8 skuad ini menuju ke lokasi yang telah ditetapkan. Aku pula mengikuti skuad VIP yyang menuju ke 2 buah rumah kebajikan Al-Khair dan Darul Aminan.

IMG_0260

IMG_0274.JPG

Di sana VIP berbesar hati menyampaikan sumbangan barang keperluan harian dan juga Duit Raya dan tidak dilupakan juga bubur lambuk. Terpancar kegembiraan anak anak ini bila terlihat ketibaan kami. Apabila selesai semua lokasi yang diedarkan kami semua ke Restoran di Seremban 2 untuk sesi iftar.

IMG_0250

IMG_0314

IMG_0317

Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program ini.

#KitaSamaSamaKongsi

Pengarang: shahrir2503

A Traveler. Music, Food & Fashion Lover

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s