BREAKFAST@SURIA …. BERSAMA 1 JUTA PENDENGAR..

BREAKFAST@SURIA
BERSAMA KERINTING 3
HALIM OTHMAN , SHIERA DAN ZIZI
Wahhhh tak tahu nak cakap apa, tapi memang terasa bangga yang amat sangat sebab iolssmerupakan salah seorang dar krew terbabit, alhamdulilah masa intern kat sini masa tue lah sesi penilaian untuk semua stesen radio berlangsung cari rating la dalam bahasa mudah nya,. DAlam tempoh masa 2 minggu sesi rating itu memamng push to hard la bersamaproducer and team yang lain untuk cari topik tiap tipa pagi dan pemilihan selebriti yang rasanya mampu lagi bagii upp segmen di pagi hari tersebut !!!
so dalam masa rating tersebut banyak la selebriti yang hadir , DATO SITI , DATO MNASIR , dan AMY SEARCH mungkin itu jaga salah satu faktor , tapi iolss percaya kehebatan team breakfast terletak pada semua orang depan dan belakang tabir.. tak lupa pada TEAM SURIA FM  dan SEMUA PEMINAT KERINTING 3 KHUSUSNYA!!!! huhuhuh =))
abg halim , kak sheera dan Zizi serta my HERO Abg Wan  thanks so much bagi peluang into ur TEAm dan mmg so proud working with u guys !! ade masa naik turun kita lalui bersam Tq !!!
So skunk nie mmg banyak la paper cover untuk segmen BREAKFAST@Suria iolss terkena jugak tempias nyee!! hahahahahahah…
ehsan dari kosmo 05.11 :
“Memperlihatkan kepada persembahan segmen-segmen yang ke udara, segmen Breakfast@Suria yang dihoskan oleh Halim, Shiera dan Zizi telah meningkat bukan sahaja dari segi jumlah pendengar malah meningkat dari segi jumlah masa mendengar. Pendengar segmen Breakfast@Suria telah meningkat sebanyak 281,000 menjadikan pendengarnya kini seramai satu juta orang dan masa mendengar pula telah meningkat dari 3 jam 15 minit kepada 3 jam 23 minit.” Terima kasih semua . (admin) – Suria FM –
SO mmg xde pengalaman macam nie nak kutip tepi tepi jalan xde ye !! ko nak cari kat kedai beli pon xde …. so INTERN kat SURIA nie mmg best hahahaha.. HALIM pernah cakap saye : intern MALAYSIA PALING POPULAR saya x cakap HALIM yang cakap !!! hahahaha..
ok lah lastly mula mula tq so muxh for SURIA FM bg peluang intern kat sini ABG WAN  khusunya sebab layan kerenah adik adik nie, KAK ZAFF yg ajar wat carta !! TEAM kerinting 3 abg halim , kak shera n ZIZI … TQ so much !! lalalala
salam sutramaya!!
Suria FM
Lembah Klang – 105.3fm Ipoh – 96.0fm Kuantan – 96.1fm
Seremban – 107.0fm Taiping – 91.7fm Kuala Terengganu – 102.4fm
Melaka & Johor Utara – 88.5fm Perlis, Kedah & P.Pinang – 106.9fm Kota Bharu – 106.1fm
Johor Bahru – 101.4fm Kota Kinabalu – 105.9fm suriafm.com.my
Advertisements

TERIMA KASIH SEMUA

TERIMA KASIH SEMUA
KERANA MENJADIKAN 
SURIA FM RADIO NO 1
DALAM KENAIKAN PENDENGAR

DARI TAHUN KE TAHUN 

TERUSKAN MENDENGAR
 SURIA FM 
MUZIK TERBAIK 90 an Dan Terbaru !!!

Suria FM
Lembah Klang – 105.3fm Ipoh – 96.0fm Kuantan – 96.1fm
Seremban – 107.0fm Taiping – 91.7fm Kuala Terengganu – 102.4fm
Melaka & Johor Utara – 88.5fm Perlis, Kedah & P.Pinang – 106.9fm Kota Bharu – 106.1fm
Johor Bahru – 101.4fm Kota Kinabalu – 105.9fm suriafm.com.my

Sidang Media Maliq & D’ ESSENTIALS….

MALIQ & D’ ESSENTIALS
SIDANG MEDIA – HOTEL ISTANA KUALA LUMPUR
NOVEMBER 2 
Mereka ke sini atas urusan mempromosikan KONSERT mereka di KL LIVE yang di jangka akan berlangsung pada 16 disember 2011. Band yang terdiri daripada angga dan indah selaku vokalis, Widi (dram), iman(keys), jawa(bes), dan lale (guitar)..
So memang best la pergi ke istana tgk PC kan !! dapat makan percuma lagi and dapat album baru mereka yang unik !!!  Saya ke sana dengan KAK ZAFF, ABG BOB , dan ABG SUBI !!.. So SURIA FM sebagai stesen radio rasmi !! Nantikan ade tiket ke konsert dan majlis makan malam untuk di menangi okai !! semuanya di suria…
ada cerita mereka di Konti SuriFM untuk sesi rakaman CARTA BAIK BANGET !!! nantikan ..stay tuned !!
salam sutramaya..

KISAH MUKA BUKU ……………………….

Cinta Muka Buku – Najwa Latif

 
Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku
haaaa, kan lagu nie meletop letop kat corong corong rADIO termasuk jugak la di SURIAFM … btw cerita yang nak dikongsikan bukan la cinta muka buku, TAPI nama MUKA BUKU,, hahahaha korang mesti sedar tipa kali nak buh kat facebook terpikir pikir nak letak nama apa kan , begitu jugaklah la nie.. banyak juga la nama yang duk post selalu !! semoga dapat hinaan dan kejiaan ada juga yang memuji !! hahahahahahah …

Suria FM
Lembah Klang – 105.3fm Ipoh – 96.0fm Kuantan – 96.1fm
Seremban – 107.0fm Taiping – 91.7fm Kuala Terengganu – 102.4fm
Melaka & Johor Utara – 88.5fm Perlis, Kedah & P.Pinang – 106.9fm Kota Bharu – 106.1fm
Johor Bahru – 101.4fm Kota Kinabalu – 105.9fm suriafm.com.my

nama first facebook iolsss kalu x silap MOHD SHAHRIR ahahahahah kan nama penuh sunguhh al maklum masa tue x famous lagi hee =)) then tukar la plak MOHD SHAHRIR ARSHAD haaa dengan nama ayah iolssss BUH puas hati !!!.. then cam x menarik kan !!!!
start tuka nama yang xde kena mengena dengan diri ini ARJUNACINTA.. hahahahahko ade!!!??? xde kan lalalalala meletop la jugak tapi yang pasti orang x kenal uolssss ahahahahahaha dok tanye sape nie sape nie hahahahaha….
Then tukar la balik kali nie buh PEndek ja SHAH ARSHAD .. hahahahaah xde ong jugak uolzzzzzz  hahaha jeng jeng jeng !! tukar nama SHAH BATISHAH DAHSRA… sebab mase tu baru balik dari singapore so feeling feeling ala ala TAUFIK BATISAH la kot then yang nama DAHSRA tu di terbalikan nama ayah saya ARSHAD……
Tak juga letopp . tukar nama yang paling berkesan la iolss rasa SHAH INDRAWAN JASZLE ahahahahahh, kesana sini org duk sebot yee, sampai ingat iolss nie ARTIS hahahahah so mmg nama nie sangat berkesan !! lalalalalala,  harus la NAMA TOMOK NGAN SHAH JAZLE di gabungkan bergabung !!! then MELETOP laa hahahaahhahah..
Then pikir pikir balik !!! tukar la nama KOMERSIAL sikit nama iolss n nama my DAD jadi la SHAHRIR ARSHAD….  orang selalu panggil myol nie shahir tapi x kesa la artis jugak tue kan .. panggil la apa pon ok !! shah ke shahrir ke , shahir ke, ayer ke janji SEDAP… ok ok …
salam sutramaya…..

CARTA SURIA 20 .. 29.10

CARTA SURIA 20 .. 29.10
CARTA UNDIAN TERKINI 
MI
ML
JM
Artist
Title
1
2
9
Najwa Latif
Cinta Muka Buku
2
3
8
Stacy
Kisah Dongeng
3
1
17
Alyah
Kisah Hati
4
5
13
VIP
Lagu Sedih
5
4
12
Ning Baizura, Jaclyn Victor & Shila Amzah
Beribu Sesalan
6
7
5
Fourteen
Berdua Bersatu
7
6
8
Alif Satar
Lelaki Seperti Aku
8
12
4
Lena
Sisa Kisah Kita
9
8
15
Zivilia
Aishiteru
10
9
6
Geisha
Cinta Dan Benci
11
11
10
Hazama
Cinta Teragung
12
10
17
Meet Uncle Hussain feat. Hazama
Pokok
13
13
20
Awi Rafael
Pulanglah
14
14
13
Misha Omar
Detik Antara Waktu
15
16
2
Sixth Sense
Cinta Matiku
16
19
3
Ezad Lazim
Percintaan Ini
17
B
1
Farawahida
Jangan Tanya Aku Lagi
18
15
38
Anuar Zain
Sedetik Lebih
19
17
28
Adira
Ilusi
20
18
32
Hafiz
Awan Nano

               
minggu ini pencalonan baru daripada shila jom kita tgk sikit lirik nya!!!!

Patah Seribu – Shila Amzah

Tajuk Lirik Lagu: Patah Seribu
Artis: Shila Amzah
Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…




 JANGAN LUPA DENGARKAN CARTA SURIA 20 BERSAMA HO DAN LO SABTU JAM 10 Pagi  DAN ULANGAN  AHAD JAM 6 PETANG .. SURIA 20 BUKAN SEKADAR CARTA….

Suria FM
Lembah Klang – 105.3fm Ipoh – 96.0fm Kuantan – 96.1fm
Seremban – 107.0fm Taiping – 91.7fm Kuala Terengganu – 102.4fm
Melaka & Johor Utara – 88.5fm Perlis, Kedah & P.Pinang – 106.9fm Kota Bharu – 106.1fm
Johor Bahru – 101.4fm Kota Kinabalu – 105.9fm suriafm.com.my

ALAMAK TOYOL

ALONG DAN ANGAH RAJA LAWAK
minggu lalu dua orang pelawak nie datang ke konti suria untuk mempromosikan FILEM terbaru mereka , ALAMAK TOYOL … di mana TYZO pon ade berlakon jugak !! heeee. 
PROMOSI FILEM ALAMAK TOYOL
Tegang perot nie rasanya , dah la pagi tue BOB mengantikan Halim so memang jadi Gamat la , Konti pada hari tersebut hahahahahah…
yang paling lawak apabila sheera dan bob  dan along dan angah berentap menjadi pengulas sukan almaklum PIALA MALAYSIA akhir pada masa itu… yang pasti  Shera dan BOB menang ..hahahahahaha…
Ok la pada smua jangan lupa tonton WAYANG FILEM ALAMAK TOYOL .. DI PAWAGAM BERHAMPIRAN ANDA….
SHAH dapat free tiket so dpt TGK freee hhahahaha..
salam sutramaya!!!…
Suria FM
Lembah Klang – 105.3fm Ipoh – 96.0fm Kuantan – 96.1fm
Seremban – 107.0fm Taiping – 91.7fm Kuala Terengganu – 102.4fm
Melaka & Johor Utara – 88.5fm Perlis, Kedah & P.Pinang – 106.9fm Kota Bharu – 106.1fm
Johor Bahru – 101.4fm Kota Kinabalu – 105.9fm suriafm.com.my